Om

Ultralyd tubakvartett ble stiftet i 2004, og har siden oppstart bestått av de samme fire jentene. Vi har deltatt i konkurranser, konferanser, vært gjester på konserter og holdt våre egne konserter. Den ble startet da alle fire bodde og studerte i Oslo, og de første årene øvde vi fast ca en gang i uken. Men i dag er vi spredd rundt i Norge og samles til mer intense øveperioder rett før konserter. Kvartetten består av en euphonium og tre tubaer. Vi har valgt å bruke F-tuba på 2. stemmen siden denne ofte ligger såpass høyt.  På 3. stemmen bruker vi Eb-tuba, da denne stemmen ligger litt dypere, trenger god klang, men også ofte ligger med lyriske og tekniske soloer som blir for tungt å gjøre på en C eller Bb-tuba. På 4. stemmen bruker vi C-tuba for å få fylden og dybden i kvartetten.

 Margie spiller 1. stemmen i kvartetten.

Hun spiller på en Besson Sovereign Euphonium.

Hennes utdannelse består av Bachelor i band musicianship ved Universitetet i Salford, Master i musikkvitenskap ved University of Manchester, og har praktisk-pedagogisk utdanning fra Høgskulen i Telemark.

Hun jobber for tiden på Manger Folkehøgskule og Lindås Kulturskole/ Lindås Skolekorps.

Maria Molund spiller 2. stemmen i kvartetten. Hun spiller på en B&S F-tuba. Hun har studert utøvende tuba ved Norges musikkhøgskole, orkesterdireksjon ved Royal Northern college of music and wind orchestra conducting at Sibelius academy. For tiden jobber hun som dirigent i Kolbotn Konsertorkester, Asker og Bærum ungdomskorps og Jernbanemusikken Oslo.

Susanne Hole spiller 3. Stemme på en Wilson Ess-tuba. Hun har studert tuba ved musikkonservatoriet i Trondheim/NTNU og Barratt Due Musikkinstitutt. Hun har også studert pedagogikk, musikkbarnehage, administrasjon og ledelse. Hun jobber for tiden som rektor i Skjærgården kulturskole ( kulturskolen for Nøtterøy og Tjøme). I tillegg sitter hun i styret i Norsk kulturskoleråd BTV.

Ingunn Tjernsbekk spiller 4.stemme i kvartetten på en 4/4 Rudolf Meinl Ctuba. Hun har en bachelorgrad i instrumentalpedagogikk fra Barratt Due Musikkinstitutt og en mastergrad i tuba/kammermusikk fra Norges Musikkhøgskole. Hun jobber for tiden i Oslo musikk-og kulturskole og Kulturskolen i Askim.